fbpx

Ontstaan van de naam Wolfhond.be

Ontstaan van de naam Wolfhond

Sommige klanten van mij vroegen zich af waar de naam Wolfhond vandaan kwam. Eigenlijk gaat dit al zeer lang terug al meer dan 20 jaar.

Ik, als kleine jongen wou steeds een hond. Iets in mij vertelde me dat het karakter van een hond bij mij zeer goed paste. Dus ging ik allerlei boeken verzamelen over honden. Om dan een boekje te maken over de voor– en nadelen van een hond.
En beter gezegd van een Saarloos Wolfhond.
Saarloos wolfhonden zijn een beetje speciale honden, niet alleen het uitzicht maar ook hun karakter. Ze zijn net zoals mezelf terughoudend naar vreemden toe, gereserveerd, erg toegewijd, gehoorzaam maar alleen uit vrije wil (dus niet omkoopbaar), … .

 

Piep (links) & Irko (rechts)

Mijn ouders heb ik toen kunnen overtuigen en we gingen op zoek naar een Saarloos Wolfhond. We hebben 9 tal maanden moeten wachten maar toen mochten we een nieuw familielid in ons gezin opnemen Irkolyno Ivarov Timberley of kortweg Irko voor de vrienden.

Irko was al snel de beste vriend van mij en mijn moeder. We gingen met z’n allen naar de hondenschool en maakte van de pup een toffe hond. De hopende liefde voor een wolfhond was al snel bevestigd. Iets later mochten we zelf een extra Saarloos welkom heten, Petrouchke of voor de vriendinnen Piep. Dat was een hondje met een hazelip waardoor deze niet verkoopbaar was maar dus een goede thuis zocht.

 

Met beide honden hebben we zowel veel plezier als verdriet gekend. Zo was er een moment dat we in spoed naar huis zijn moeten gaan omdat de honden probeerden te ontsnappen (om bij ons te geraken, maar we waren niet thuis). En Piep zat tussen de tralies van onze poort. Deze poort had tussen de tralies, staven met een pijlpunt. Ze zat daar op gespiesd.

In ijl naar de dierenarts en hopen op een goede afloop. Wat ook het geval was.

Maar we hebben ook leuke momenten gehad. Zoals bijvoorbeeld wanneer onze honden mochten poseren voor de affiche van Dikke truiendag 2008.
(link: Dikketruiendag)

In die tijd was het normaal dat iedereen een nickname op internet had en als tiener/twintiger toen was het voor mij vrij eenvoudig dat wordt Wolfhond. En zo is dus de naam ontstaan.

 

Wil je nu ook weten hoe Wolfhond dierenoppas daaruit is gevloeid dat vertel ik in mijn volgend artikel. Meld je aan hieronder onder en je blijft op de hoogte.

2 thoughts on “Ontstaan van de naam Wolfhond.be

Een reactie achterlaten